oppstart-nettbutikk

Starte Nettbutikk med WooCommerce for WordPress

 

WordPress og WooCommerce er den ideelle kombinasjonen når du skal starte nettbutikk. Her er punktene jeg vil forklare nærmere i denne artikkelen:

  • Å starte nettbutikk – viktige vurderinger
  • Kort om WooCommerce og WordPress
  • Fleksibilitet og skalerbarhet
  • Administrasjon av nettbutikken
  • Konklusjon

 

Å starte nettbutikk – viktige vurderinger

Når du skal starte nettbutikk er det viktig du har klart for deg hva du ønsker å oppnå. Hva skal du skal selge vil jeg anta er avklart allerede, men hvem er kjøperen? Hvorfor skal de velge deg som tilbyder eller leverandør? Du behøver altså en strategi! I tillegg er det viktig å ha en formening om ordrevolumet du kan forvente deg. Dette påvirker hvilken betalingsløsning du bør velge.

Har du få, men eksklusive produkter eller mange og rimelige? Er det fysiske eller digitale produkter? Hele kjøpprosessen må på plass før nettbutikken settes opp. Vurderingene ovenfor er bare noen av de du bør få klarhet i før du skal starte nettbutikk. Likevel kan jeg betrygge deg med at alt må ikke være 100% perfekt fra starten. Se på startfasen som en læringsfase. Ingen ble født ferdig utdannet!

 

Kort om WooCommerce og WordPress

WordPress er systemet som gir deg «butikklokalet» for nettbutikken. WooCommerce er hyllene og salgsdisken du er avhengig av for fremvisning og salg av produkter og tjenester i butikklokalet. WooCommerce bare én av flere nettbutikk-utvidelser tilgjengelig for WordPress. Det er likevel verdt å nevne at det er den absolutt mest populære, og at WooThemes som utvikler den ble kjøpt opp av WordPress i 2015. At WordPress, med en markedsandel på rund 30% av alle verdens nettsider i per i dag, kjøper WooThemes vitner om hvor bra WooCommerce virkelig er!

 

Fleksibilitet og skalerbarhet

WordPress er bygget på åpen kildekode og er som CMS for nettsider og nettbutikker det aller mest utbredte. Følgelig finnes det en myriade av utvidelser, utviklet av tekniske ildsjeler og profesjonelle byråer. Resultatet er en fleksibilitet som er garantert å dekke et hvert behov. Skulle du likevel ønske en funksjon som ikke er tenkt på enda kan Human Web eller tilsvarende byråer enkelt utvikle dette på bestilling.

Skalerbarhet er støttet på flere måter enn jeg kan gå inn på i detalj i denne artikkelen. Jeg kan likevel nevne at en større nettløsning kan fordeles på flere domener, flere nettbutikker og på flere språk. Ja, til og med på flere servere om trafikken i nettbutikken blir spesielt ressurskrevende. Det er altså ingen begrensning med tanke på verken dine behov eller størrelsen på nettbutikken din.

 

Administrasjon av nettbutikken

Fordelene med å velge WordPress og WooCommerce når du skal starte nettbutikk er mange. Fremfor alt får du en brukervennlig og intuitiv administrasjonsløsning. Helt gratis! Du kan ytterligere forenkle grensesnittet ved å tilpasse alt basert på brukerens tildelte rolle.  Slik blir den daglige administrasjonen av nettbutikken både trygg og lekende lett!

Som administrator har du 100% kontroll og oversikt over alle vitale funksjoner. Andre roller kan begrenses til administrasjon av nettbutikken eller publisering av redaksjonelt innhold. Underleverandører kan også tildeles egen rolle der kun et fåtall av funksjoner som eksempelvis endring av lagerstatus. Du kan helt enkelt forme systemet etter dine unike behov!

 

Konklusjon

Å starte nettbutikk med WooCommerce WordPress er altså et klok valg som kvalitetssikrer fremtiden for din voksende virksomhet. Vi i Human Web har lang og veldig positiv erfaring med WordPress og WooCommerce, både som brukere og utviklere. Derfor leverer vi alle våre nettbutikkpakker med disse brukervennlige og funksjonsrike løsningene som standard. Skal du starte nettbutikk og behøver litt veiledning for å komme i gang?

 

Ta kontakt – vi hjelper deg så gjerne!

 

Les mer om:

Legg igjen en kommentar

Trenger du litt ekstra hjelp på veien?

Jeg tilbyr mentor-program vi skreddersyr din virksomhet og behov. Ta kontakt!